Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   VIDEO/ „Armatele câștigă bătălii, dar…

VIDEO„Armatele câștigă bătălii, dar economia câștigă războaie”. Inițiativa „Spend with Ukraine” invită oamenii să cumpere produse din Ucraina, pentru a ajuta rezistența

Întreaga lume urmărește în prezent cum ucrainenii luptă pentru casele lor. Dar ceea ce nu mulți ar putea să știe este că Ucraina casă pentru o mulțime de produse care sunt folosite pe tot globul. Asemenea companii, precum Grammarly, Petcube, Preply și multe altele, au ușurat viața de zi cu zi a multor oameni și sunt de fapt ucrainene. În timpul războiului, echipele acestor companii susțin rezistența, dar au nevoie și de sprijinul lumii pentru munca lor.

Inițiativa Spend With Ukraine a fost creată pentru a răspândi vestea despre toate produsele care au fost făcute de ucraineni și continuă să funcționeze chiar și în ciuda războiului. Site-ul web Spend With Ukraine prezintă o compilație de produse și servicii inovatoare din Ucraina, care sunt disponibile în întreaga lume. Oferă o perspectivă asupra economiei creative în plină expansiune a Ucrainei, care înainte de război a luat lumea cu asalt și acum este în pericol.

Site-ul este împărțit în 8 grupe de produse: gadgeturi, productivitate, educație, creativitate, stil de viață, modă, casă și servicii. Fiecare grup include produse care pentru majoritatea oamenilor sunt foarte cunoscute și chiar ar putea fi surprinși să afle că acestea au fost de fapt create de ucraineni.

„Armatele câștigă bătălii, dar economia câștigă războaie. Echipele care se ocupă de produse în Ucraina continuă să lucreze, în timp ce sunt bombardate, strămutate și presate. Agresiunea rusă nu ne poate îndepărta ambiția de a crea și de a aduce schimbări pozitive. Susținerea afacerilor din Ucraina echivalează cu sprijinirea economiei care apropie de victoria noastră”, spune Andrey Klen, co-fondatorul O0 Design și creatorul Spend With Ukraine.

Potrivit unor rapoarte, economia ucraineană ar putea scădea la 35%, ca urmare a invaziei ruse. Deja milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă și afacerile. Inițiativa Spend With Ukraine vrea să contribuie la rezolvarea acestei probleme prin popularizarea afacerilor ucrainene.

Inițiativa consideră că a cumpăra de la companii ucrainene ar putea fi un mare act de sprijin din partea lumii, deoarece oamenii trebuie să continue să lucreze și să creeze chiar și în timpul războiului.

Publicitate

Proiectul nu câștigă niciun comision din vânzările afacerilor ucrainene prezentate pe site. Toate link-urile duc direct la magazinele oficiale ale companiilor.

Publicitate
Publicitate

Condiții de preluare a conținutului

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.