Principală  —  ZdG explică  —  Consultant social   —   DOC/ R. Moldova vs UE:…

DOCR. Moldova vs UE: statistici sociale

Speranța de viață la naștere a populației din R. Moldova este de 70,9 ani, comparativ cu 81,3 ani – în Uniunea Europeană (UE), iar rata mortalității este de 13,7 % în R. Moldova și de 10,4% în UE (la 1000 de locuitori). Acestea, dar și alte date statistice sociale au fost publicate de Biroul Național de Statistică (BNS).

Broşura Statistici sociale cuprinde cele mai importante, dar şi cele mai recente date disponibile, care prezintă situaţia social-economică a R. Moldova în comparație cu cea a mediei pe țările UE-27. Documentul este divizat în patru categorii:

  1. Demografie
  2. Piața forței de muncă
  3. Educația
  4. Sănătatea populației

Setul de date statistice „R. Moldova versus Uniunea Europeană” a fost publicat de BNS cu ocazia Zilei Europei 2021, sărbătoare a păcii și unității în Europa, celebrată anual la data de 9 mai. În aceeași serie a apărut și broșura Statistici economice.

Publicitate
Publicitate

Condiții de preluare a conținutului

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.