Principală  —  IMPORTANTE   —   Astăzi marcăm Ziua Mondială a…

Astăzi marcăm Ziua Mondială a Medicilor de Familie: În acest an, sloganul este „Medicii de familie – mereu pregătiți să te ajute”

Anual, la 19 mai, marcăm Ziua Mondială a medicilor de familie, la inițiativa Organizației Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA), cu scopul de a accentua rolul și importanța asistenței medicale primare în sistemele de sănătate din întreaga lume. Potrivit Ministerului Sănătății, în acest an, sloganul este „Medicii de familie – mereu pregătiți să te ajute”.

„Ziua Mondială a medicilor de familie este o oportunitate de a remarca că, medicii de familie și echipele sale sunt pilonii sistemului de sănătate, fiind mereu aproape de oameni și acordând asistență medicală necesară tuturor persoanelor, începând de la nou-născuți până la persoane în etate. Totodată, este și un prilej de a aprecia devotamentul și grija pe care o au față de pacienți.

Mulțumiri și recunoștință tuturor medicilor de familie și echipelor lor pentru curaj, dedicație, răbdare și profesionalism”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Ziua profesioniștilor din domeniul asistenței medicale primare este marcată la nivel global, începând cu anul 2010, la inițiativa Organizației Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA). Potrivit Ministerului Sănătății, în instituțiile medicale din R. Moldova activează 1 656 de medici de familie și 4 002 asistenți medicali de familie.

Publicitate
Publicitate

Condiții de preluare a conținutului

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.