Principală  —  IMPORTANTE   —   Veronica Dragalin a trecut etapa…

Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție – DOC

Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Un anunț în acest sens a fost făcut la 18 mai de către comisia specială de preselecție a candidaților din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Potrivit deciziei Comisiei speciale de preselecție a candidaților, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al PA a fost promovată de către candidată Veronica Dragalin, care a obținut punctajul total de 9,8 puncte.

Decizia cu privire la rezultatele preselecției candidaților urmează a fi remisă CSP. Ulterior, conform regulamentului, CSP finalizează selecția candidatului la funcția de procuror-șef al PA și adoptă o hotărâre motivată prin care nominalizează candidatul și îl propune ulterior Procurorului General pentru numirea în funcția de procuror-șef al PA.

Decizia comisiei speciale de preselecție a candidaților din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP):

Publicitate

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention. Familia Dragalin este stabilită în SUA. Potrivit datelor publicate pe site-ul Universității din California de Sud, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Conform CV-ului său, în 2019, Veronica Dragalin a obținut Premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF). În anul 2020, ea a obținut Premiul Directorului FBI.

CV-ul Veronicăi Dragalin:

La 10 mai, CSP a admis trei procurori la proba interviului pentru funcția de procuror–șef al PA. Este vorba despre Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.

La 4 februarie curent a fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Tot atunci, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.

Publicitate
Publicitate

Condiții de preluare a conținutului

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.