Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   GASTRONOMIE/ Tartă din aluat fraged…

GASTRONOMIETartă din aluat fraged cu cremă de vanilie. Rețetă de Alexandru Raduceai

Tartă din aluat fraged cu cremă de vanilie

ALUATUL FRAGED:

  • 75 de g de unt
  • 50 de g de zahăr pudră
  • 125 de g de făină
  • 15 gr de făină de migdale
  • 2 gălbenușuri
  • praf de sare

CREMA DE VANILIE:

  • 400 de ml de lapte
  • 90 de g de zahăr
  • 35 de g de amidon de porumb
  • 3 gălbenușuri
  • aromă de vanilie
  • praf de sare

Pregătim aluatul fraged:

Untul foarte rece îl răzuim și îl facem cât mai mărunt. Adăugăm toate ingredientele, în afară de gălbenușuri. Amestecăm totul bine, ca apoi să adăugăm gălbenușurile. Frământăm cât mai puțin, atât timp cât totul este amestecat și aluatul este omogen. Acoperim și punem la frigider pentru minim 3 ore. Poate fi lăsat și peste noapte.

Publicitate

Pregătim crema de vanilie:

Amestecăm toate ingredientele uscate. Adăugăm apoi gălbenușurile și amestecăm bine până totul devine omogen. La final, adăugăm laptele fierbinte câte puțin, amestecând compoziția. Trecem apoi pe foc și fierbem crema. Este gata atunci când începe să se îngroașe. Punem într-un bol la răcit.

Întindem aluatul, acoperind toată forma de copt, inclusiv marginile. Grosimea aluatului va avea aproximativ 4 mm. Dacă este o formă de care credeți că aluatul s-ar putea lipi, atunci puneți hârtie de copt. Pe fund, cu ajutorul unei furculițe, facem niște crestături mici. Deasupra punem crema rece și nivelăm bine. Dacă rămâne aluat, faceți niște fâșii și puneți-le deasupra (ca în poză).

Coacem în cuptorul preîncălzit la 165-170 de grade Celsius, modalitate statică, timp de 50-60 de min. Puneți în partea mai joasă a cuptorului deoarece, fiind cu cremă, aluatul din partea de jos poate rămâne crud.

Alexandru Raduceai este un tânăr brutar din Chișinău, dar care a locuit mai mult în Italia, unde familia sa a emigrat când era copil. El a învățat meseria de brutar la Scuola Tessieri din Toscana, Italia. Tot acolo a muncit mai mulți ani în domeniu. În timpul său liber încearcă să împărtășească din experiența sa celor din jur.

Publicitate
Publicitate

Condiții de preluare a conținutului

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.